lørdag, december 26, 2009

Stribet tørklæde - med påfugleflæser


Så blev det strikkede lige-ud-ad-landevejen-tørklæde færdigt. Det blev dog lige lovlig kedeligt, så jeg sluttede af i hver ende af tørklædet med nogle rækker i påfuglemønster på meget større pinde.
Der er brugt 1 nøgle kunstgarn a´100 gram - deraf 4 - 5 gram garn til hver flæse.
På billedet ligger tørklædet dobbelt, så det er rigelig langt til bare at blive snoet om halsen og hænge løst ned.







Og så ser det ud som om billedet er taget på en dejlig forårsdag - men sådan var vejret altså i Hillerød 2. juledag kl. 12.30 .... og solsortene fløjtede ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫

fredag, december 11, 2009

Stribet halstørklæde

Jeg har endelig fået taget mig sammen til at oprette profil på Ravelry ... det er altså noget af en tidsrøver, hvis man har bare den mindste interesse for strikketøj, mønstre og garn. Sikke dog en overflod af inspiration !

Jeg strikker lige nu på et halstørklæde :

Jeg syntes, jeg havde behov for at have et strikketøj, der bare kører derudaf uden det kræver den store tankevirksomhed ....



Jeg strikker i Hjertegarns nye kunstgarn - det er i strømpegarnskvalitet, men meget løsere spundet.

Jeg har slået 45 masker op - strikker 1 ret, 1 vrang - første maske på hver pind tages løs vrang af ( med snoren foran )

Jeg har delt et 100 grams nøgle op i to lige store nøgler og strikker så skiftevis 2 rækker fra hvert nøgle. Jeg regner med at det bliver rigelig langt af 100 gram garn, der rækker vildt langt.